Bel met ons: 0314-631547 · info@dorpsschoolhalle.nl

BSO Juut & Co

Buitenschoolse (voorschoolse- en naschoolse) opvang in de Dorpsschool

 

Kinderopvang Juut & Co verzorgt de voorschoolse en naschoolse opvang, ook wel de buitenschoolse opvang genoemd, in de Dorpsschool. Bij de buitenschoolse en voorschoolse opvang, BSO, worden kinderen van 4-13 jaar opgevangen en er geldt; “Niets moet en alles mag”. Natuurlijk wel binnen regels, maar de kinderen moeten vooral veel plezier en het naar hun zin hebben. Op school moeten ze al genoeg.

Na school komen de kinderen naar de BSO ruimte. Dit is dezelfde ruimte als de peuteropvang. Wij wachten tot alle kinderen aanwezig zijn en gaan dan samen aan tafel. We eten fruit en drinken wat en er wordt gekletst over de dag of over wat de kinderen hebben meegemaakt. Ook wordt besproken waar ze zin in hebben en wat ze willen gaan doen. Weten ze even niets, dan worden ze op weg geholpen. We hebben een kast vol spelletjes, blokken en allerlei knutselspullen. De kinderen kunnen ook lekker buiten spelen. In de vakanties zijn wij er de gehele dag. Deze dagen staan altijd in het teken van iets leuks. We gaan er op uit met de kinderen en hebben themaweken. Kortom er is genoeg te doen voor alle kinderen.

De voorschoolse opvang is een opvangmogelijkheid tussen 7.00-8.25 uur.

Bij de BSO werken wij met vaste afname blokken, de reguliere opvang. Deze zijn van 14.45-18.00 uur. In de vakanties wordt er opvang geboden van 7.30-18.30 uur. Momenteel bieden wij BSO op de maandag, dinsdag en donderdag. De overige dagen kunnen hier natuurlijk, bij voldoende interesse, bijkomen.

Bij de reguliere opvang worden per jaar ongeveer 40 schoolgaande weken en 12 vakantieweken vooraf gefactureerd. Alle kosten worden gedeeld door de lopende maanden, zodat er iedere maand hetzelfde bedrag wordt gefactureerd.

Ook is het mogelijk om flexibel gebruik te maken van de BSO. De daadwerkelijk aanwezige opvanguren worden dan achteraf gefactureerd.

Als beide ouders in loondienst of zelfstandig zijn, heeft u recht op kinderopvangtoeslag voor de BSO. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het gezamenlijke jaarinkomen. Wij kunnen hier altijd in meerekenen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Heeft u interesse gekregen en wilt u graag een afspraak voor meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Kinderopvang Juut & Co op 0315-231 775 of via de mail mariel@juutenco.nl.       Buitenschoolse opvang in de Dorpsschool